Ja biram sebe

21 dan izazova

Dobrodošla!

Ako trenutno ove redove čitaš, najprije sebe potapši po ramenu!

Zašto?

Zato što si učinila najznačajniji korak, a to je onaj prvi i često najteži kada kažemo sebi “Ja biram sebe” i napravimo odluku da se tome i posvetimo.
Nešto što čini ovaj izazov posebnim jeste taj poziv za posvećenost sebi ovih 21 dan. U srcu ovog izazova je svakodnevna praksa i stvaranje vremena za sebe. Jedinstven spoj yoga prakse za fizičko aktiviranje tijela i zanimljivih i jednostavnih nutricionističkih savjeta koje možemo odmah da primjenimo. Sa malom dozom izazova za tebe 🙂

Sve je osmišljeno kako bi i dalje imala vremena za sve ostalo tokom svog dana, a da pri tome uvedeš neke ljepše i zdravije navike koje su za tvoje mentalno, fizičko i duhovno dobro.

PA HAJDE DA POČNEMO

Preuzmi PDF brošuru u kojoj su navedene sve informacije koje su ti potrebne tokom izazova. Pažljivo je pročitaj, izuči i neka ti bude pri ruci narednih 21 dan. Koristiće ti i da brošuru sebi isprintaš.

Ovaj dokument će ti pomoći da pratiš dnevnik ishrane koju ti je pažljivo pripremila Asja.

Na prvoj stranici je primjer kako možeš voditi svoj dnevnik, a ostale stranice popunjavaj onoliko detaljno koliko ti prilike dozvoljavaju. Zapamti, nije cilj da budeš prema sebi rigidna, već da uočiš svoje navike, neke da zadržiš, a neke da zamijeniš boljima.

INTRO

Prije nego počnemo, evo par uvodnih riječi od Ade.
Saznaj šta je izazov, kako će ti pomoći, a i kako možeš pomoći sebi onda kada ti bude izazovno.
1. sedmica

Vinyasa Flow

U prvoj sedmici izazova krećemo sa Vinyasa yoga praksom od 30 minuta koja je prilagođena vama koji već prakticirate yogu i želite izazov u redovnoj praksi i svojim navikama u ishrani.

Pripremi sebi ugodan prostor za rad i ono što je najbitnije – uživaj!

2. sedmica

Vinyasa Flow +

U drugoj sedmici izazova nastavljamo sa istom praksom od prošle sedmice, s tim da dodajemo nekoliko pokreta odnosno poza na samom početku.
U ovoj sedmici posmatraj sebe više i polako sa sobom!
Korak po korak.

Uz praksu možete pustiti i playlistu koju je osmilila Ada

Kroz izazov vas vode

Ada Vuk

Ada ima iskustva u podučavanju više od 6 godina i yogom kao ličnom praksom se bavi više od 11 godina. Yoga je način na koji živi.

Student je i licencirani učitelj Spanda Vinyasa metode E- RYT 500 i vodeći trener u BIH za RYT 200 školu Spanda Vinyasa metode koju je osnovala Nina Vukas. Takoder je i KRI Level 1 učitelj Kundalini yoge. Trenutno pohada i obuku za Prenatal i Postnatal Teacher Training pri Spanda Institute-u. 

Asja Sirbubalo

Asja je magistra farmacije i nutricionizma, posvećena ženskom hormonalnom zdravlju. Kroz IG profil @mrvice_zdravlja svakodnevno dijelim savjete koji će pomoći da dođeš do zdravije verzije sebe.

Osim savjeta o zdravlju dijelim i recepte za zdrave, jednostavne, ali prije svega ukusne obroke.

Mrvica po mrvica, korak po korak i puno možemo učiniti za naše zdravlje.